Grilované klobásy ve vinné marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 548 mg
 - Vláknina 3196.3 mg
 - Vitamín A 3196.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z očištěných žampionů odkrojíme nohy, žampiony rozpůlíme, klobásy po obvodu několikrát propícháme. Víno svaříme s vodou, necháme zchladnout a do směsi vložíme klobásy, česnek a žampiony a necháme asi půl hodiny marinovat. Poté marinádu slijeme, klobásy s česnekem a žampiony necháme okapat, osolíme a opepříme. Klobásy nakrájíme nakoso na špalíky 3 cm široké.
 - 
                                2
Klobásy s žampiony a česnekem napichujeme střídavě na jehly potřené olejem. Klademe na rošt, který jsme potřeli olejem, a za občasného otáčení grilujeme 10 minut.