Žampiony plněné brynzovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 213 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 363.7 mg
 - Vláknina 1785 mg
 - Vitamín A 1785 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony očistíme a odkrojíme nožky, které nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěný hřib nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájené nožky žampionů a dusíme. Po 4 minutách přimícháme hřib a ještě zhruba 4 minuty dusíme. Nakonec ve směsi rozmícháme brynzu. Když se sýr rozpustí, směs odstavíme.
 - 
                                3
Na kloboučky žampionů navršíme brynzovou směs, žampiony obalíme plátkem slaniny a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
 - 
                                4
Houby pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 8 minut.