Kachní prsa se špenátem a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1188 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 115.9 mg
 - Draslík 995.9 mg
 - Vláknina 10692.5 mg
 - Vitamín A 10692.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 253.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku vložíme částečně rozmražený špenát, osolíme, opepříme a velmi zvolna vaříme asi 20 minut, až se veškerá voda úplně odpaří. Přilijeme sojové mléko, promícháme a povaříme dohusta. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a přivedeme k varu. Přidáme celé mmenší žampiony a 1 minutu povaříme. Hrnec odstavíme a žampiony necháme v horké vodě ještě 10 minut dojít. Potom je scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Kachní prsa nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme kousek másla, osmahneme, přisypeme hnědý cukr, zakápneme citronovou šťávou a mícháme, aby se maso obalilo v karamelu.
 - 
                                3
Kachní maso upravíme na talíře, doplníme špenátem, do kterého nastojato vmáčkneme žampiony.