Kečup z hub
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 2452 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1668.5 mg
 - Vláknina 12586.5 mg
 - Vitamín A 12586.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme pokrájené žampiony a posypeme solí. Necháme je 24 hodin stát a občas je promíchneme. Do hrnce dáme pokrájenou malou cibuli, odstáté žampiony, hřebíčky, pepř celý, nové koření, ocet, sójovou omáčku a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme při mírné teplotě 60 minut, dokud nezůstane asi 400 ml tekutiny. Směs protlačíme přes cedník. Přidáme brandy. Přes mušelín do sterilizované láhve přelijeme kečup. Uzavřeme a uložíme do ledničky.