Ragú z kuřete zvané Marengo
Suroviny
- 2.75 g Máslo čerstvé
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Olivy zelené
 - 250 ml Víno bílé
 - 125 ml Vývar drůbeží
 - 4 ks Bageta
 - 4 ks Rajčata
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 6 ks Šalotka
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Kuře
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.55 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 975 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1208 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 263.7 mg
 - Draslík 1185.4 mg
 - Vláknina 8042.4 mg
 - Vitamín A 8042.4 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Očistíme žampiony, pokrájíme je na plátky. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku, rozkrojíme je na poloviny a odstraníme semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky.
 - 
                                3
V hluboké pánvi zahřejeme olej a máslo a na něm opečeme porce kuřete. Hotové porce potom vyjmeme a do pánve vložíme nakrájenou šalotku, česnek a žampiony. Dusíme, pak přidáme rajčata a bobkový list. Zalijeme bílým vínem a drůbežím vývarem. Počkáme, dokud nezačne vřít.
 - 
                                4
Přidáme zpět kuře a přikryjeme poklicí. Dusíme kuřecí porce 40 minut a v závěru dušení k nim přidáme na plátky nakrájené olivy.
 - 
                                5
Bagety nakrájíme na plátky a opečeme. Na pánvi uděláme 4 sázená vejce. Porce dušeného kuřete podáváme se sázenými vejci a bagetou.