Rychlá bezlepková pizza se šunkou
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 40 g Olivy zelené
 - 100 g Gouda
 - 200 g Šunka bezlepková
 - 300 g Pizza korpus bezlepková
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 ks Rajčata
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 621 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 477.1 mg
 - Vláknina 6341 mg
 - Vitamín A 6341 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.8 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kozervovaná rajčata v misce rozmačkáme na kaši. Přidáme k nim olivový olej, drobně nasekanou čerstvou petrželku s bazalkou, sušené oregano, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Bezlepkovou šunku nakrájíme na proužky, čerstvá rajčata omyjeme a pokrájíme na plátky. Žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme z nich plátky silné asi 3-4 mm.
 - 
                                2
Dva zakoupené bezlepkové korpusy položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rajčatovou směsí, na kterou poklademe šunku, rajčata, žampiony a nakládané olivy, vše zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme je do předehřáté trouby péct. Pečeme (podle návodu) v předehřáté troubě na 150°C přibližně 20 minut dozlatova.