Špagety s brokolicí a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 2133 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 44.1 mg
 - Draslík 697.2 mg
 - Vláknina 8450 mg
 - Vitamín A 8450 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby, nejlépe hříbky, opláchneme a necháme namočené ve vlažné vodě nejméně 20 minut. Nastrouháme asi 6 polévkových lžic Parmezánu, ze zbytku sýra vytvoříme ozdobné hoblinky. Brokolici opláchneme v osolené studené vodě a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Připravíme v menším hrnci osolenou vroucí vodu a brokolici blanšírujeme asi pět minut. Poté slijeme přes síto a rychle zchladíme pod proudem tekoucí studené vody. Dáme stranou okapat. Oloupeme cibuli a nakrájíme na malé kostičky. Žampiony opláchneme a nakrájíme na větší kousky.
 - 
                                2
Ve větším hrnci přivedeme k varu nejméně 4 litry osolené vody, vhodíme špagety a vaříme na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto a necháme okapat.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme máslo, necháme na něm zesklovatět cibuli, poté přidáme žampiony, vše opečeme. Dochutíme solí a pepřem, vezmeme namočené houby i s vodou a přidáme spolu se smetanou na pánev k žampionům. Při mírné teplotě necháme vyvařit část vody. Do houbové směsi vmícháme strouhaný Parmezán, přidáme růžičky brokolice, případně podle chuti přisolíme nebo opepříme.
 - 
                                4
Těstoviny rozdělíme na předehřáté talíře, zalijeme houbovou omáčkou a posypeme hoblinkami z Parmezánu.