Srnčí řízky na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 861 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 7.5 mg
 - Draslík 218.1 mg
 - Vláknina 2812.5 mg
 - Vitamín A 2812.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony rozkrájíme na plátky, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme řízky a osmažíme z obou stran do zlatova. Vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli s kořenovou zeleninou, orestujeme, přidáme máslo, přisypeme žampiony a podusíme. Podlijeme trochou vína, podusíme a odstavíme.
 - 
                                3
Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme.