Žampióny plněné drůbeží náplní
Suroviny
- 500 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Drůbeží maso pečené
 - 100 g Pórek
 - 120 g Anglická slanina
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 60 ml Zakysaná smetana
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 429 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 91.7 mg
 - Draslík 764.7 mg
 - Vláknina 5837.8 mg
 - Vitamín A 5837.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.5 mg
 - Vitamín E 10.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampióny důkladně očistíme, odřízneme nožičky a okraje kloboučků. Odříznuté části pokrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej, osmahneme oloupanou, na kousky rozkrájenou cibuli i česnek. Přidáme krájené nožičky a kloboučky, na kousky nakrájenou papriku, chvilku vše podusíme, poté necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do vychladlé směsi přidáme na kousky pokrájené maso, na kolečka krájený pórek, přilijeme smetanu, přidáme hořčici a promícháme. Dochutíme solí, pepřem, kari kořením, ještě jednou promícháme. Hotovou náplní nadíváme žampióny, každý zabalíme do plátku anglické slaniny a zajistíme párátkem.
 - 
                                3
Naskládáme na máslem vymazaný plech, vložíme do nahřáté trouby a při 180 stupních pečeme 15 - 20 minut. Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.