Žampióny plněné sýrovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 54.6 mg
 - Draslík 431.3 mg
 - Vláknina 3426.8 mg
 - Vitamín A 3426.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampióny omyjeme, odkrojíme nožičky, ty pokrájíme na malé kousky. Žampióny pokapeme citrónovou šťávou, posypeme špetkou soli a naskládáme na sedmdesáti gramy másla vymazaný plech.
 - 
                                2
Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně rozkrájíme a v pánvi na 100 g rozehřátého másla osmahneme. Přidáme krájené žampiónové nožičky, pod pokličkou podusíme do měkka. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, vmícháme sýr, petrželovou nať, ochutíme zbylou solí, pepřem a vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Připravenou náplň lžící pokládáme do středu žampiónových kloboučků na plechu. Vložíme do nahřáté trouby, poté při 200 stupních pečeme 20 - 25 minut. Pečeme tak dlouho, aby se spojila náplň a žampióny byly upečené do měkka. Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.