Krůtí řízky s játry
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
 - 150 g Játra kuřecí
 - 60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 100 g Žampiony - sterilované
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 592 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 241.9 mg
 - Draslík 587.8 mg
 - Vláknina 3073.1 mg
 - Vitamín A 3073.1 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Opláchnutá játra nakrájíme na nudličky. Hrášek a žampiony scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Řízky osmažíme z obou stran na másle. Usmažené vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme játra, rajčatový protlak a chvilku smažíme. Poté přidáme žampiony, hrášek, zalijeme vývarem a na mírném plameni chvíli povaříme. Na závěr vrátíme do omáčky řízky a už jen prohřejeme.