Srnčí kotlety se žampiony
Suroviny
- 800 g Srnčí maso
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 60 g Sádlo vepřové škvařené
 - 600 ml Vývar zeleninový
 - 150 ml Víno červené
 - 2 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 913 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 102.7 mg
 - Draslík 1128.2 mg
 - Vláknina 5527.1 mg
 - Vitamín A 5527.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety očistíme, naklepeme, po okraji lehce nařízneme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.
 - 
                                2
Maso osmažíme z obou stran na sádle do zlatova. Usmažené kotlety vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přimícháme cukr, strouhanou citronovou kůru i citronovou šťávu. Ke směsi vrátíme kotlety, zalijeme vývarem, dusíme. K poloměkkému masu přidáme žampiony a dodusíme.
 - 
                                3
Udušené kotlety vyjmeme, do šťávy zašleháme mouku, zředíme vínem, na mírném plameni provaříme. Na závěr vložíme do omáčky kotlety a už jen necháme prohřát.