Kořeněná játra s houbami
Suroviny
- 600 g Játra vepřová
 - 80 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
 - 150 ml Hovězí vývar základní
 - 60 ml Víno červené
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Solamyl
 - 2.5 polévková lžíce Sójová omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 451.5 mg
 - Draslík 593 mg
 - Vláknina 2050.8 mg
 - Vitamín A 2050.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná játra nakrájíme na tenčí plátky, žampiony očistíme a pokrájíme na tenké plátky, fazolky slijeme, necháme okapat a rozkrájíme na menší kousky, česnek rozdrtíme, cibulky krájíme nadrobno.
 - 
                                2
Játra obalíme v Solamylu a z obou stran je zprudka osmažíme na oleji, přidáme cibulky, houby, česnek, koření, vývar, víno, sójovou omáčku, cukr, chvilku povaříme. Na závěr vmícháme fazolky a prohřejeme.