Špaldové houbové rizoto
Suroviny
- 200 g Pšenice Špalda
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 25 g Houby sušené
 - 40 g sýr pecorino
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce 12
 - 4 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1367 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 703 mg
 - Vláknina 7625 mg
 - Vitamín A 7625 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.1 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špaldu zalijeme studenou vodou, sušené houby ve vedlejší nádobě zalijeme horkou vodou. Necháme 20 minut stát.
 - 
                                2
Na olivovém oleji 2 minuty opékame cibuli a česnek nakrájené najemno.
 - 
                                3
Poté přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny a smažíme další 2 minuty.
 - 
                                4
Přídáme slitou špaldu, sušené houby a víno a po hrníčcích přiléváme vývar dle potřeby. Doba vaření by měla být asi 20 minut.
 - 
                                5
Poté vmícháme smetanu, sůl a pepř.
 - 
                                6
Podáváme posypané pažitkou a sýrem.