Krůtí stehno se zeleninou
Suroviny
- 125 g Žampiony čerstvé
 - 300 ml Víno bílé
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Pórek
 - 1 ks Celer bulvový
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Krůtí stehna spodní
 - 1 hrst Špenát listový čerstvý
 - 4 stroužek Česnek
 - 7 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 811 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 1986.5 mg
 - Vláknina 45397.2 mg
 - Vitamín A 45397.2 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 115 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné spodní krůtí stehno vložíme do studené vody, přidáme oloupanou, rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek, očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, pórek (rozkrájený na čtvrtky), bylinky svážeme provázkem, osolíme, opepříme, přilijeme víno. Vaříme na mírném plameni zhruba 2 hodiny, až je maso měkké.
 - 
                                2
Na restovanou zeleninu očistíme žampiony a nakrájíme na kousky, pórek rozkrojíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek drobně posekáme. Vše osolíme, opepříme a restujeme na másle s 1 lžíci oleje. K zelenině přidáme uvařenou mrkev z krůtího vývaru, kterou jsme nakrájeli na proužky, chvíli restujeme a na závěr přidáme omytý a okapaný špenát a odstavíme.
 - 
                                3
Krůtí maso vyjmeme z vývaru, obereme od kosti a rozebereme na kousky. Maso položíme na porci restované zeleniny a pokapeme zbylým olejem.