Nepečené špenátové krekry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 323 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 521.1 mg
 - Vláknina 29055.8 mg
 - Vitamín A 29055.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem si namočíme do misky 180g světlých lněných semínek a 50g semínek tmavých. Omytý baby špenát necháme v sítu okapat, pak ho nakrájíme na proužky. Očistíme si lahůdkovou cibulku, bílou část pokrájíme nadrobno, zelenou na tenké kroužky. Oloupané stroužky česneku posekáme nadrobno.
 - 
                                2
Namočená semínka v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, okapané dáme do mixéru spolu s pokrájenou bílou částí cibulky, česnekem, baby špenátem a 2-3 lžícemi vody. Vše rozmixujeme na pyré, které dáme do mísy. Očištěné a omyté žampióny pokrájíme na velmi drobné kousky a se zelenou natí cibulky je dáme do rozmixovaného pyré.
 - 
                                3
Promícháme, podle chuti osolíme, přidáme pepř, římský kmín, 2 špetky muškátového oříšku, nenamočená lněná semínka (50g) a znovu vše důkladně promícháme.
 - 
                                4
Plech si vyložíme pečícím papírem, na něj vzniklé těsto rozetřeme na tenkou placku o síle 0.5cm a vložíme ho do horkovzdušné trouby. Těsto si předem ostrým nožem nakrájíme, aby se nám po usušení dalo lehce nalámat.
 - 
                                5
Krekry sušíme přibližně 8-9 hodin při nejnižší teplotě, troubu si necháme otevřenou přibližně na šíři ruky. Takto sušené krekry musíme kontrolovat každé 3 hodiny.
 - 
                                6
Po usušení krekry nalámeme, a podáváme. Můžeme je odložit je do krabice, kterou dobře uzavřeme, nebo zamrazit, tak vydrží i několik týdnů.