Káva ze západu Indie

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 kostka Cukr kostkový
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 0.25 l Rum bílý
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Káva mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 128 mg
  • Vláknina 3241.1 mg
  • Vitamín A 3241.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vody a kávy připravíme filtrovanou kávu. Bílý rum vlijeme do vhodné nádoby, vložíme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, skořici s muškátovým oříškem a necháme 5 minut namáčet.

  • 2

    Připravenou kávu rozlijeme do 4 vysokých sklenic. Přes každou sklenici položíme ležet kávové lžičky. Na každou lžičku dáme 1 kostku cukru, který přelijeme směsí z rumu a pomeranče a zápalkou zapálíme. Necháme všechno vyhořet. Když na lžičkách máme už jen modrý plamínek, lžičky vložíme do kávy.

  • 3

    Nakonec každou sklenici s kávou ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a kávu servírujeme.

Komentáře k receptu