Kokosová rýže s fazolemi kidney
Suroviny
- 400 g Fazole červené
- 400 g Rýže parboiled předvařená v sáčcích
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Feferony
- 6 ks Koriandr celý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 0.25 l Kokosové mléko
- 3 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 11 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1812.8 mg
- Vláknina 9808.1 mg
- Vitamín A 9808.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 231.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole v sítu propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
-
2
Česnek lehce rozmačkáme a společně s fazolemi a bobkovým listem povaříme v 1,5 l osolené vody doměkka. Vařit budeme při mírné teplotě asi 50-60 minut.
-
3
Podle návodu uvaříme rýži a necháme ji okapat.
-
4
Nakrájíme feferonku na tenké proužky. V hrnci smícháme kokosové mléko, feferonku a podle chuti okořeníme římským kmínem, pepřem a solí. Vše přivedeme k varu.
-
5
Fazole slijeme a odstraníme česnek a bobkový list. Smícháme fazole, rýži, ochucené kokosové mléko a limetovou šťávu. Na talíři ozdobíme koriandrem. Podáváme horké.