Hrachové karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 271 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 130.4 mg
 - Draslík 204.8 mg
 - Vláknina 9335.5 mg
 - Vitamín A 9335.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách namočíme (nejlépe přes noc), uvaříme doměkka a prolisujeme.
 - 
                                2
Do vzniklé kaše vmícháme nastrouhanou bramboru, koření, sůl, 1 vejce a trochu strouhanky. Nakonec přimícháme nasekané uzené maso.
 - 
                                3
Ze směsi tvarujeme na prkénku posypaném strouhankou karbanátky, potřeme je rozšlehaným vejcem, obalíme ve strouhance.
 - 
                                4
Karbanátky smažíme na oleji po každé straně asi 4 minuty.
 - 
                                5
Podáváme se špenátem nebo salátem z kysaného zelí.