Kuře v alobalu s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 335 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 283.1 mg
 - Draslík 744.9 mg
 - Vláknina 8526.5 mg
 - Vitamín A 8526.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné kuře osolíme, potřeme rozehřátým máslem, zabalíme do alobalu a pečeme asi 50 minut (podle velikosti kuřete). Potom odstraníme alobal, kuře podlijeme 3 lžícemi vody, polijeme vypečenou šťávou a dopečeme doměkka.
 - 
                                2
Hrášek dusíme s máslem, cukrem a 1 dl vody pod pokličkou doměkka. Zahustíme jej žloutkem rozmíchaným ve smetaně, osolíme, opepříme a podáváme s pečeným kuřetem.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo dušená rýže.