Pečené telecí maso s olivami

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Mrkev kořen
  • 200 g Olivy zelené
  • 6 g Sůl
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Víno bílé
  • 1 kg Telecí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1014 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 805.3 mg
  • Vláknina 8692.7 mg
  • Vitamín A 8692.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso zprudka opečeme na oleji ze všech stran a vyjmeme z hrnce.

  • 2

    Přilijeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme mrkev pokrájenou na kolečka a prolisovaný česnek. Nakonec dáme do hrnce rozmixovaná rajčata, vrátíme zpět orestované maso. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a bobkovým listem. Zakryjeme poklicí a vaříme hodinu na mírném ohni, dokud maso není měkké, občas promícháme.

  • 3

    Nakonec přidáme pokrájené olivy a vaříme ještě 15 minut. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu