Vepřová krkovice pečená na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 213 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 217.1 mg
 - Draslík 494.3 mg
 - Vláknina 8034 mg
 - Vitamín A 8034 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, očištěné šalotky rozpůlíme, česnek oloupeme. Dno pekáče vyložíme plátky anglické slaniny.
 - 
                                2
Maso nevykosťujeme, jen osolíme, posypeme pepřem a kmínem. Poté maso vložíme do pekáče, obložíme česnekem, šalotkami, zeleninou, zalijeme pivem a v troubě předehřáté na 210 °C rychle zapečeme. Poté maso přikryjeme poklicí, teplotu v troubě zmírníme a pečeme, až je maso měkké. Aby mělo maso zlatavou barvu a křupavou kůrku, odklopíme poklici asi deset minut před koncem pečení.
 - 
                                3
Maso servírujeme s upečenou zeleninou.