Jehněčí ragú na rýži basmati
Suroviny
- 100 g Hrášek
 - 400 g Jehněčí plec
 - 100 g Omáčka Kari
 - 200 g Cizrna konzervovaná
 - 250 g Rýže Basmati
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Meruňky
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Feferony
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 66 mg
 - Draslík 846.9 mg
 - Vláknina 14169 mg
 - Vitamín A 14169 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cizrnu propláchneme a necháme okapat. Rajčata a meruňky spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky, zázvor oloupeme a nastrouháme, feferonku zbavíme zrnek a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme v pánvi na oleji. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, cizrnu, zázvor a feferonky. Vše opékáme ještě 3 minuty. Vmícháme kari omáčku, rajčata, meruňky a podusíme 20 minut.
 - 
                                3
Rýži basmati uvaříme podle návodu a 5 minut před koncem vaření přidáme k rýži hrášek a nasekané bylinky.
 - 
                                4
Rýži upravíme na talíře spolu s jehněčím ragú a ozdobíme nasekanou petrželkou.