Grilovaná žebírka s medovou marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 1123 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 162 mg
 - Draslík 544.6 mg
 - Vláknina 1432.3 mg
 - Vitamín A 1432.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová žebírka omyjeme a osušíme.
 - 
                                2
V misce si připravíme marinádu. Do misky nalijeme kečup, ocet, přidáme tekutý med a dobře promícháme. Zakapeme worcesterem, osolíme, opepříme, přidáme mleté chilli koření a prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme. Žebírka vložíme do mísy, zalijeme marinádou a necháme aspoň 1 hodinu marinovat.
 - 
                                3
Žebírka necháme trochu okapat, položíme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran asi 15 minut. Žebírka průběžně obracíme a potíráme zbylou marinádou.
 - 
                                4
Žebírka narovnáme na servírovací talíř a horká podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            
