Srbské vepřové žebírko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1531 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 86.3 mg
- Draslík 390.8 mg
- Vláknina 1160 mg
- Vitamín A 1160 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme, opečeme na tuku a vyjmeme.
-
2
Na tuku od opékání osmahneme na jemná kolečka nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, vývar a krátce povaříme.
-
3
Do základu vložíme opečená žebírka a dusíme téměř doměkka.
-
4
Nakonec přidáme nakrájenou papriku, pokrm přisolíme a dodusíme.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 30.11.2015 16:19:45
Na maso před opečením jsem ještě přidala hrubě drcený pepř. Šťávu jsem trochu zahustila moukou, ale není to nutné, kdo nechce. Za mě palec nahoru. Jinak v tomto receptu např. půjdou použít drcená pasírovaná rajčata a sterilované lečo nebo čerstvá paprika naprájená na proužky.
Odpovědět