Telecí kýta plněná brzlíkem a játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 848 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 1795 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 667.9 mg
 - Draslík 804.9 mg
 - Vláknina 1883.3 mg
 - Vitamín A 1883.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brzlík očistíme a vložíme do studené, osolené vody, povaříme 10 minut, scedíme a necháme okapat. Husí játra nakrájíme na nudličky a opečeme na 40g rozpáleného másla ze všech stran dozlatova, hotová osolíme. Okapaný brzlík nakrájíme na menší plátky, pokapeme citronovou šťávou a také opečeme na rozpáleném másle (40g) ze všech stran, osolíme.
 - 
                                2
Telecí kýtu rozkrojíme na dvě poloviny a každou polovinu podélně nakrojíme tak, aby se dala rozevřít. Opatrně naklepeme, nasolíme, opepříme, jednu polovinu naplníme opečenými játry, druhou brzlíkem a obě náplně posypeme nasekanou petrželkou. Nakrojené kýty zavřeme a sepneme párátky nebo jehlami. Osolíme, opepříme, na velké pánvi rozpálíme olej a naplněné kýty opečeme z obou stran, při otáčení vložíme na pánev 100g másla. Opečené kýty podlijeme vínem a necháme dusit.
 - 
                                3
Podáváme přelité holandskou omáčkou a ozdobené špičkami chřestu.