Zapékaná cibule s mletým masem
Suroviny
- 300 g Cibule
 - 50 g Cibule
 - 160 g Vepřové maso mleté
 - 160 g Hovězí maso mleté
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 dl Masový vývar
 - 0.5 dl Mléko plnotučné
 - 0.5 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 590 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 133.2 mg
 - Draslík 448.4 mg
 - Vláknina 3794.7 mg
 - Vitamín A 3794.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 103.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
350 g cibule oloupeme a pokrájíme na plátky. Z toho jednu menší cibuli (asi 50 g) pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Do jedné misky nasypeme strouhanku a zalijeme ji mlékem a smetanou.
 - 
                                3
Do druhé misky dáme mleté vepřové a mladé hovězí maso. Uděláme do něj důlek, do kterého dáme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájenou cibuli, namočenou strouhanku, majoránku a maso důkladně promícháme.
 - 
                                4
V pánvi na rozpuštěném másle a oleji zpěníme cibuli, poté ji osmažíme dozlatova. 1/2 cibule vložíme i s omastkem do pekáčku. Na cibuli položíme mleté maso, zakryjeme 2/2 cibule. Vše polijeme vývarem a cibuli s masem propícháme vidličkou, aby se vývar dostal až na dno. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C přibližně 40-45 minut dozlatova. Prvních 20 minut pečeme v zakrytém pekáčku. Poté poklici odložíme a pečeme dozlatova.
 - 
                                5
Maso s cibulí rozdělíme na talíře a hned podáváme.