Kuřecí prsa na jablkách II
Suroviny
- 7 g Sůl
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 800 g Brambory
 - 350 ml cider strongbow dry
 - 50 ml Olej olivový
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 2 ks Jablko
 - 1 ks Citrony
 - 2 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 1 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 937.6 mg
 - Vláknina 14050 mg
 - Vitamín A 14050 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa naporcujeme, aby nebyla moc vysoká.
 - 
                                2
Smícháme cibule nakrájené na čtvrtiny, citron na kolečka, cider, olivový olej, ocet a hořčici.
 - 
                                3
V této směsi necháme kuřecí prsa aspoň 24 hodin.
 - 
                                4
Poté vyjmeme z marinády, osušíme a opečeme 3 minuty z každé strany.
 - 
                                5
Předáme do pekáče i s marinádou a oloupanými, nakrájenými jablky. Přidáme i brambory a pečeme 50 minut na 200 °C.