Chalupářský guláš IV
Suroviny
- 1 kostka Bujón hovězí
 - 500 ml pivo černé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Gulášové koření
 - 5 ks Cibule
 - 5 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 kg Hovězí kližka
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 817 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 11.7 mg
 - Draslík 279.1 mg
 - Vláknina 6071 mg
 - Vitamín A 6071 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule nakrájíme nahrubo a osmahneme je ve velkém hrnci na sádle. Zasypeme sladkou paprikou, moukou a kmínem. Tuto jíšku zalijeme vodou a pivem, přidáme masox.
 - 
                                2
Přidáme na kostky nakrájené maso a dusíme 1,5 hodiny doměkka.
 - 
                                3
Dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem, gulášovým kořením a majoránkou.
 - 
                                4
Povaříme a podáváme.