Smažené kuře po jižansku
Suroviny
- 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 800 g Kuřecí stehna
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 500 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Pepř cayenský
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1744 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 153 g
 - Sodík 430 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 233.6 mg
 - Draslík 425.5 mg
 - Vláknina 3946.5 mg
 - Vitamín A 3946.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 12.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do plastové nádoby nebo do mikrotenového sáčku vsypeme mouku, sůl, pepř, cayenský pepř, tymián a cukr. Dobře protřepeme.
 - 
                                2
Přidáme omyté, osušené a na porce nakrájené kuřecí maso a znovu protřepeme, aby se maso obalilo směsí.
 - 
                                3
Porce kuřete obalíme v rozšlehaném vejci, vložíme zpět do nádoby a ještě protřepeme. Maso rozložíme na talíř a necháme vychladit.
 - 
                                4
V pánvi na rozehřátém oleji kuře zvolna opékáme 15-20 minut dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
 - 
                                5
Příprava omáčky: 2 lžíce oleje ze smažení vlijeme do kastrůlku, vmícháme mouku a povaříme 1 minutu. Postupně zašleháme mléko a omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Na mírném ohni povaříme do zhoustnutí.
 - 
                                6
Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory. Omáčku podáváme zvlášť.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                