Krůtí paštika s jablky a pórkem
Suroviny
- 100 g Ořechy vlašské
 - 500 g Krůtí stehna
 - 200 g Sýr Ricotta
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Jablka
 - 1 ks Pórek
 - 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 4 polévková lžíce Džem brusinkový
 - 1 polévková lžíce Víno bílé
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Oříšky piniové
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 396 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 183 mg
 - Draslík 796.5 mg
 - Vláknina 10724.5 mg
 - Vitamín A 10724.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí stehna omyjeme, zbavíme kůže a vykostíme. Potom maso nakrájíme na malé kousky, s 1 dl smetany rozmixujeme a vložíme do mísy, přidáme k němu sůl, pepř, 1 lžíci bílého vína, 1,5 dl smetany, 1 lžíci piniových oříšků, 1 lžíci petrželky kudrnky a vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Očištěný pórek krátce (1 minutu) povaříme v mírně osolené vodě, poté ho vyjmeme, zchladíme a podélně rozpůlíme. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na měsíčky.
 - 
                                3
Formu na paštiku vyložíme alobalem, dáme na dno rozkrojený pórek, na něj položíme 1/2 masové směsi, na kterou rozložíme 1/2 jablek, vlašské ořechy, zakryjeme je druhou polovinou masové směsi, kterou pokryjeme druhou polovinou jablek a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch paštiky zakryjeme papírem na pečení a dobře uzavřeme alobalem. Formu vložíme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme při 160 °C přibližně 50 minut.
 - 
                                4
Upečenou paštiku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme a dáme do chladničky uležet na 12 hodin.
 - 
                                5
Paštiku druhý den nakrájíme a podáváme ji s brusinkovým džemem.