Krůtí řízky s višňovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Krůtí maso
 - 400 g Višně
 - 100 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 1 polévková lžíce Griotka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 298 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 108 mg
 - Draslík 651.5 mg
 - Vláknina 3239.8 mg
 - Vitamín A 3239.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Višně scedíme přes cedník a necháme okapat. Šťávu zachytíme. Máslo dáme vychladnout.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme olej a řízky na něm smažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
 - 
                                4
Vypečenou šťávu podlijeme octem a za stálého míchání přidáme cukr, červené víno a třešňovici. Vše vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přilijeme polovinu višňové šťávy a přimícháme višně.
 - 
                                5
Omáčku zahustíme vychlazeným máslem, osolíme a opepříme.
 - 
                                6
Řízky podáváme s višňovou omáčkou.