Fagottini plněné holubem s omáčkou z vína
Suroviny
- 80 g Brambory
 - 60 g Cibule
 - 40 g Játra husí
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Mrkev kořen
 - 5 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 200 g Fenykl obecný
 - 30 g Víno portské
 - 5 g Tymián čerstvý
 - 100 ml Víno červené
 - 100 ml Vývar zeleninový
 - 30 ml Víno portské
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 5 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Holub
 - 1 polévková lžíce Hrozinky
 - 3 polévková lžíce Celer řapíkatý
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1210 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 1268 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 684.3 mg
 - Draslík 1525.9 mg
 - Vláknina 48096.5 mg
 - Vitamín A 48096.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fenykl nakrájíme a uvaříme v páře. Holuba očistíme, osolíme a opepříme. Uvaříme brambory,zeleninu nakrájíme podusíme na oleji přidáme holuba, rozinky a podlijeme červeným vínem. Vaříme 12-13 minut. Holuba vykostíme a maso umeleme; promícháme se šťávou z jeho varu a rozmačkanou bramborou; osolíme a opepříme, přidáme tymián. Zaděláme těsto a necháme ho odpočinout. Z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na čtverečky o straně 3 cm. Naplníme malým množstvím směsi z holuba a strany spojíme, aby vznikl balíček — fagottino. Husí játra osmahneme na horké pánvi, aby se odtučnila, a šťávu z nich zředíme portským a vroucím vývarem; rozmixujeme, aby se utvořil krém, a osolíme.
 - 
                                2
Fagottini uvaříme, podáváme na vrstvě vlahého nakrájeného fenyklu ochutíme je máslem a polijeme omáčkou z portského a husích jater.