Lasagne s krůtím masem
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
 - 250 g Lasagne
 - 250 g Krůtí maso mleté
 - 500 ml Omáčka bešamelová
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Tuk
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1064 kcal
 - Sacharidy 124 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 616 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 81.1 mg
 - Draslík 221.8 mg
 - Vláknina 975.6 mg
 - Vitamín A 975.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní lasagne a 2 minuty povaříme. Poté je zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme mleté krůtí maso, rajčatový protlak, sůl, pepř, oregano, podlijeme 1 dcl vody a za občasného míchání dusíme asi 30 minut.
 - 
                                3
Zapékací mísu vymastíme tukem a nalijeme do ní trochu bešamelové omáčky, poté rozložíme jednu vrstvu lasagní, na ní dáme vrstvu masové směsi, další lasagne a opět zalijeme bešamelovou omáčkou.
 - 
                                4
Takto střídáme vrstvy a poslední vrstvou zůstanou lasagne, které přelijeme zbytkem bešamelové omáčky, okořeníme muškátovým oříškem a posypeme nastrouhaným parmezánem.
 - 
                                5
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a vložíme do ní zapékací misku s lasagnemi. Pečeme 45 minut a poté ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            