Kuře s rýží z jednoho hrnce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 915 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 254 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 213.1 mg
 - Draslík 894 mg
 - Vláknina 10392.1 mg
 - Vitamín A 10392.1 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, rozporcujeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, skořici, stroužky česneku, oloupanou celou cibuli, podle chuti kurkumu, pepř a sůl. Vaříme na mírném ohni, dokud maso není měkké. Po uvaření kuře vyjmeme a vývar z něj přecedíme.
 - 
                                2
Během vaření kuřete si oloupeme a nakrájíme na plátky lilky. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm plátky lilku osmahneme dozlatova. Osmahnuté plátky pak necháme na ubrousku okapat.
 - 
                                3
Rýži namočíme na 30 minut do vody, pak ji přes síto scedíme.
 - 
                                4
Na dno většího hrnce rozložíme opečené plátky lilku, na ně položíme porce kuřete, zasypeme rýží a přelijeme vývarem, který máme z vaření kuřete. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou, dokud rýže nevsákne všechen vývar a není měkká.
 - 
                                5
Na hrnec položíme dnem nahoru velký talíř nebo plochou mísu, hrnec opatrně i s talířem otočíme a jeho obsah na něj vyklopíme.
 - 
                                6
Podáváme teplé, posypané jemně nasekanou omytou natí petrželky a nasucho opraženými nasekanými mandlemi.