Dušená krůtí stehna se zeleninou
Suroviny
- 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 200 g Celer bulvový
 - 200 g Petržel kořen
 - 200 g Mrkev kořen
 - 1000 g Krůtí stehna
 - 120 g Sádlo škvařené
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 568 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 153.7 mg
 - Draslík 804 mg
 - Vláknina 7786.2 mg
 - Vitamín A 7786.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z krůtích stehen odsekáme klouby, vytáhneme kostice a stehna nasekáme na větší kusy.
 - 
                                2
V kastrolu rozpálíme sádlo, osolené porce krůty ze všech stran rychle opečeme. Přendáme je do jiné nádoby, na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme 40 g hladké mouky a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme 150 ml vody, rozmícháme a chvilku povaříme, až vznikne řídká omáčka. Přidáme rozdrcený česnek, opepříme, vložíme zpět opečené maso, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Ze sterilovaného hrášku slijeme nálev a necháme okapat.
 - 
                                4
Celer, mrkev i petržel oloupeme a uvaříme ve slané vodě. Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostky a spolu s hráškem opečeme v pánvi na másle.
 - 
                                5
Na pečené porce krůty navršíme opečenou zeleninovou směs. Servírujeme přelité omáčkou a posypané nasekanou zelenou petrželkou.