Americké kuřecí burgery
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 150 g Majonéza
 - 250 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sardelová pasta
 - 1 ks Okurky sterilované
 - 3 ks Rajčata
 - 0.5 ks Salát hlávkový
 - 4 ks Žemle tuková
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Kapary
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 450 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 141.3 mg
 - Draslík 632.3 mg
 - Vláknina 2253.5 mg
 - Vitamín A 2253.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, dáme chladit do vody, poté oloupeme, nadrobno nasekáme a dáme do misky.
 - 
                                2
Zatím co se vejce vaří a chladí, umeleme kuřecí maso a smícháme ho se solí a mletou paprikou. Ze směsi vytvarujeme 4 placičky.
 - 
                                3
Nadrobno nasekáme nakládanou okurku a kapary, přidáme k vejci a vše promícháme s majonézou a sardelovou pastou. Omytá malá rajčata nakrájíme na plátky a potom opláchneme a osušíme listy hlávkového salátu.
 - 
                                4
Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejeme olej a při vyšší teplotě na něm 5 minut po každé straně opečeme burgery. Pak pánev přikryjeme ztlumíme oheň a burgery necháme ještě 2-3 minuty propéci.
 - 
                                5
Rozkrojíme velké žemle, na spodní část položíme 2 malé salátové listy, několik plátků rajčete a trochu majonézové omáčky. Navrch položíme opečený burger a zakryjeme vrškem žemle.