Kuřecí špízy s hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 560.9 mg
 - Vláknina 58.5 mg
 - Vitamín A 58.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a dáme do větší mísy.
 - 
                                2
V misce rozmícháme hořčici s citronovou šťávou, nasekaným česnekem a kostkou bujonu rozpuštěnou v troše horké vody. Větší část připravené marinády nalijeme na maso, promícháme a necháme 2 hodiny v chladu uležet.
 - 
                                3
Kousky masa napíchneme na jehly a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C aso 15 minut.
 - 
                                4
Do kastrůlku nalijeme zbylou marinádu a přilijeme mléko, ve kterém jsme rozpustili škrob. Omáčku zvolna zahříváme do zhoustnutí.
 - 
                                5
Špízy podáváme s teplou omáčkou.