Husí drůbky na cibuli se smetanou
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 400 g Husí drůbky
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 špetka Paprika mletá pálivá
 - 1.2 dl Smetana 16% (pochoutková)
 - 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 4 dl Vývar drůbeží
 - 1.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 508 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 71.3 mg
 - Draslík 50.8 mg
 - Vláknina 1102.5 mg
 - Vitamín A 1102.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Husí drůbky: srdce, žaludek, játra, plíce, maso z krku a od kostí omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli, ke které přidáme drůbky. Promícháme je s cibulkou, restujeme asi 1-2 minuty dozlatova. Poté je osolíme, opepříme. Přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme a přilijeme horký vývar (2 dl). Pod pokličkou drůbky při mírné teplotě dusíme doměkka asi 25 minut.
 - 
                                3
Když šťávu vydusíme, přilijeme 2 dl vývaru, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičný škrob (Maizenu). Omáčku přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání asi 1-2 minuty. Přilijeme smíchanou sladkou se zakysanou smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme solí, případně i pepřem a odstavíme z plotny.
 - 
                                4
Omáčku s drůbky servírujeme teplou.