Křupavá pečená kachna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1708 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 159 g
 - Sodík 330 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 11.7 mg
 - Vláknina 89.3 mg
 - Vitamín A 89.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koření smícháme se solí a ústřicovou omáčkou. Směsí potřeme omytou a osušenou kachnu na povrchu i uvnitř.
 - 
                                2
Kachnu položíme do dřezu, přelijeme vroucí vodou a osušíme. Postup 5x zopakujeme.
 - 
                                3
V kastrůlku promícháme med se sójovou omáčkou, vínem a 50 ml vody. Zvolna povaříme asi 10 minut. Omáčkou maso důkladně potřeme.
 - 
                                4
Kachnu položíme prsíčky nahoru do pekáče a přelijeme 150 ml vody. Vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme 20 minut.
 - 
                                5
Potom příkon tepla snížíme na 180 stupňů Celsia a pečeme ještě 1 hodinu a 15 minut.
 - 
                                6
Upečenou kachnu vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát. Naporcujeme a ihned podáváme.
 - 
                                7
Vhodnou přílohou jsou čínské placičky, nadrobno nakrájená jarní cibulka a omáčka Hoisin.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                