Krocan pečený s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1069 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 1375 mg
 - Bílkoviny 119 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 397.3 mg
 - Draslík 1665.4 mg
 - Vláknina 3750 mg
 - Vitamín A 3750 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a omytého krocana uvnitř i na povrchu osolíme. Vnitřek naplníme olivami a zašijeme. Zvenčí obložíme krocana plátky slaniny a ovážeme nití. Přidáme sádlo a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 3 hodiny. Během pečení maso poléváme vlastní šťávu, popřípadě vývarem.