Krůtí játra na způsob guláše
Suroviny
- 500 g Játra krůtí
 - 50 g Anglická slanina
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Jíška instantní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 - 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 201 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 422.3 mg
 - Draslík 449.8 mg
 - Vláknina 2184 mg
 - Vitamín A 2184 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 51.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra očistíme a nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
Na tuk na pánev dáme nakrájenou slaninu, orestujeme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a smažíme dorůžova. Přidáme nahrubo nakrájený česnek, na proužky nakrájenou zelenou papriku, mletou papriku a čili papričku. Nakonec přidáme játra a mírně osmahneme. Zalijeme vodou a dusíme, až jsou játra měkká.
 - 
                                3
Omáčku zahustíme jíškou a dochutíme majoránkou, solí a pepřem.