Kuřecí maso na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 92 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 73 mg
 - Draslík 196.7 mg
 - Vláknina 8270 mg
 - Vitamín A 8270 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso bez kůže (nejlépe ze stehna nebo křídla) nakrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme pórek (použijeme bílou část), mrkev, a zeleninu pokrájíme na plátky.
 - 
                                2
V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo s olejem. Na něm zpěníme pórek, přidáme pokrájené maso a restujeme krátce 1-2 minuty. Přidáme mrkev, promícháme, pak přilijeme vodu a pod pokličkou kuře dusíme 15 minut.
 - 
                                3
Mražený zelený hrášek v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a dáme ho do pánve. Vše ještě budeme dusit 5-8 minut.
 - 
                                4
Po krátkém vychladnutí kuře se zeleninou i zbylou šťávou rozmixujeme na hladké pyré.