Chilli páj
Suroviny
- 300 g Mouka polohrubá
 - 150 g Sádlo škvařené
 - 400 g Hovězí maso mleté
 - 0.5 kávová lžička Tabasco
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Kmín římský
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1 šálek Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 4 polévková lžíce Sýr Čedar
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 345 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 233.6 mg
 - Draslík 682.5 mg
 - Vláknina 8626.5 mg
 - Vitamín A 8626.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z polohrubé mouky, sádla, vajec a špetky soli vypracujeme vláčné těsto a necháme je 1 hodinu odpočinout.
 - 
                                2
Těstem vyložíme kulatou koláčovou formu, vložíme do horké trouby a krátce předpečeme.
 - 
                                3
Na korpus naneseme masovou směs, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a koláč zapečeme dozlatova.
 - 
                                4
Podáváme se zeleninovým salátem.
 - 
                                5
Příprava masové směsi: Na rozpáleném oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a vmícháme loupaná nasekaná rajčata. Okořeníme kmínem, chilli kořením, tabascem a nasekanou petrželkou.