Hovězí na černém pivu
Suroviny
- 900 g Hovězí maso zadní
 - 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 20 ml Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 97345 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 130.5 mg
 - Draslík 265.1 mg
 - Vláknina 6208 mg
 - Vitamín A 6208 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji restujeme šest minut maso dohněda. Pak vložíme do ohnivzdorné mísy kolečka cibule. Po pěti minutách přisypeme cukr a mouku. Po dalších dvou minutách přilijeme pivo a vývar. Po prohřátí přidáme maso, protlak, petržel a bobkové listy, tymián, pórek, sůl a pepř.
 - 
                                2
To vše dusíme dvě hodiny pod pokličkou a občas promícháme. Podáváme se zeleninou.