Plněné masové kapsy po africku
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
 - 200 g Strouhanka
 - 60 ml Olej stolní
 - 1.5 kávová lžička Nové koření mleté
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Avokádo
 - 0.25 šálek Koriandr mletý
 - 0.666667 šálek Oříšky piniové
 - 1.33333 šálek Pšenice - obilky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 945 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 529 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 68.7 mg
 - Draslík 1506 mg
 - Vláknina 37149.6 mg
 - Vitamín A 37149.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 81.1 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso rozdělíme na dvě stejně velké části. Pšenici namočíme na patnáct minut do studené vody, po odkapání ji umixujeme s chilli papričkou bez semen, nasekanou cibulí, solí, pepřem a polovinou masa.
 - 
                                2
Na 40 ml oleje osmažíme nasekanou cibuli a oříšky, vmícháme nové koření, zbytek masa, koriandr, sůl a pepř. Maso rozděláme na kousky.
 - 
                                3
Z pšeničné směsi vypracujeme koláč, který nakrájíme na dvanáct dílků. Z každého kousku vytvoříme vějířek/placku a do ní dáme náplň, kapsu pak uzavřeme.
 - 
                                4
Na 5 cm oleje osmahneme strouhanku. Kapsy pak smažíme pět minut dozlatova, podáváme je s plátky avokáda.