Pikantní masový salát s rajčatovým dresinkem
Suroviny
- 350 g Hovězí maso vařené
 - 150 g Cibule sterilovaná
 - 1 kávová lžička Hořčice dijonská
 - 8 ks Sardelové řezy
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 3499 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 164 mg
 - Draslík 548.6 mg
 - Vláknina 1107.8 mg
 - Vitamín A 1107.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené maso nakrájíme ostrým nožem na malé kostičky. Nakládané cibulky scedíme, necháme okapat a rozčtvrtíme. Sardele propláchneme studenou vodou, osušíme na papírové utěrce, 4 ks odložíme stranou a zbytek nadrobno nakrájíme. Vše smícháme s nasekanou petrželkou a pokapeme trochou nálevu z cibulek.
 - 
                                2
Na rajčatový dresink smícháme rajčatový protlak s octem, hořčicí, ochutíme špetkou cukru, soli a pepře. Poté postupně přidáváme olej a šleháme, dokud nevznikne hladká omáčka. Dresink opatrně vmícháme do masové směsi. Salát necháme alespoň 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.
 - 
                                3
Před podáváním dozdobíme zbylými sardelemi. Jako přílohu můžeme použít čerstvě opečený toastový chléb.