Hovězí polévka s rajčaty a chilli
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 4 g Petržel - nať
 - 800 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 40 g Sýr Čedar
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 6 g Čokoláda hořká
 - 15 ml Olej olivový
 - 800 ml Vývar drůbeží
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1013 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 1620 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 88 mg
 - Draslík 3889 mg
 - Vláknina 34912.5 mg
 - Vitamín A 34912.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 209 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
 - 
                                2
Ty osmahneme na rozpáleném oleji do zrůžovění.
 - 
                                3
Přidáme mleté maso, dobře mícháme, aby nevznikly žmolky.
 - 
                                4
Krátce osmahneme, poté přidáme fazole, rajčata, vývar, čokoládu a chilli.
 - 
                                5
Uvedeme k varu a necháme vařit 80 minut.
 - 
                                6
Osolíme a opepříme dle chuti.
 - 
                                7
Jednotlivé porce servírujeme posypané sekanými bylinkami a strouhaným sýrem.