Milánské špagety
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 350 g Žampiony čerstvé
 - 3 g Paprika mletá sladká
 - 3 g Pepř černý celý
 - 825 g Passata (drcená rajčata)
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 500 g Špagety
 - 125 g Protlak rajčatový
 - 125 ml Víno červené
 - 125 ml Hovězí vývar základní
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 518 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 55.1 mg
 - Draslík 563 mg
 - Vláknina 6396.7 mg
 - Vitamín A 6396.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté hovězí maso, cibuli, česnek smažíme na oleji asi 5 minut. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Přidáme nakrájené žampiony, bylinky, papriku a pepř. Ztlumíme oheň a vmícháme drcená rajčata, rajčatový protlak, červené víno a hovězí vývar. Omáčku mírně vaříme pod pokličkou asi 15 minut. Podle chuti osolíme.
 - 
                                2
Špagety vaříme ve slané vodě al dente. Na jednotlivé porce dáme omáčku a hoblinky parmezánu.