Mletá směs mas s křepelčími vejci
Suroviny
- 300 g Kančí kýta
 - 300 g Hovězí maso zadní
 - 300 g Kuřecí prsa
 - 150 g Sýr Čedar
 - 100 g Olej rostlinný
 - 60 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Vejce křepelčí
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 619 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 392.8 mg
 - Draslík 442.7 mg
 - Vláknina 2300.6 mg
 - Vitamín A 2300.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechno maso umeleme s cibulí a rohlíkem, který jsme nakrájeli na kostičky a navlhčili mlékem. Do hmoty přimícháme vejce, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, mletou papriku, sůl, pepř a mouku, dobře promícháme. Z hmoty vlhkýma rukama tvarujeme menší bifteky. Z jedné strany uděláme palcem ve středu bifteku důlek a maso usmažíme na oleji.
 - 
                                2
Do každého bifteku do důlku rozklepneme křepelčí vejce, biftek posypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme.